Програмиране с Javascript<!-- --> | <!-- -->Kiberlab<!-- -->
hero image

Програмиране с Javascript

Описание на курса


Курсът по програмиране с Javascript е логичното продължение на обучението по HTML и CSS. Javascript е езикът на "Фронт-Енд" разработката и е един от най-популярните езици в света. Това е така, защото браузърите, които използваме за да посещаваме любимите си места в интернет, използват точно този език в работа си. Javascript е езикът, чрез който можем да направим нашите уеб сайтове и приложения интерактивни и динамични. Можем също така да го използваме и за разработването на изцяло сървърен софтуер благодарение на технологии като NodeJS. Първата част на курса отделя повече внимание на фундаментите и принципите на програмирането, докато втората част е свързана с използването на Javascript редом с HTML и CSS за разработването на елементарни уеб приложения. След завършването този курс ще имате основни разбирания за компютърното програмиране и ще добиете солидна основа за разширяването на знанията и уменията си като уеб разработчици.

За кого е подходящ?


Курсът е подходящ за участници навършили минимум 13-14 години, които имат основни познания по HTML и CSS. Няма горна възрастова граница за участие. При по-малките е препоръчително да са преминали през курс по визуално програмиране, като например "Въведение в програмирането със Scratch", което ще ги улесни значително при усвояването на новите знания.

Къде и кога се провежда?


Курсът стартира на 3ти април 2023г. Участниците са разделени в групи от максимум 10 човека. Продължителността на курса е около 2 месеца или общо 16 занятия. Всяко занятие е с продължителност от 90-100 минути, което се равнява на минимум 24 астрономически часа за целия курс. Занятията се провеждат 2 пъти в седмицата в сградата на читалище „Слънце“, град Ихтиман. Конкретните дни и часове от седмицата ще бъдат допълнително уточнени с участниците преди началото на курса. До компютърната зала се стига през централния вход. За участниците са осигурени лаптопи, но който желае може да донесе собствен компютър.

Цена и записване за курс


В момента курсът не е отворен за записвания!