Въведение в Програмирането със Scratch<!-- --> | <!-- -->Kiberlab<!-- -->
hero image

Въведение в Програмирането със Scratch

Описание на курса


"Въведение в програмирането със Scratch" e курс, който ще запознае участниците с фундаменталните концепции на компютърното програмиране. За целта се използва интегрираната среда за разработка и визуален език за програмиране Scratch. Този език не изисква интензивно писане от клавиатурата, а вместо това работи чрез „drag and drop” – сглобяване на визуални блокчета в последователност от инструкции. Това го прави много подходящ за деца, младежи и начинаещи програмисти от всички възрасти. По време на курса участниците ще създават анимации и игри и ще решават интересни проблеми и пъзели, като по този начин ще развиват въображението и критичното си мислене. След успешно приключване на курса, участниците ще могат да продължат обучението си във „Въведение в програмирането със ‘Scratch’” ниво 2 – където ще надградят знанията си и ще се подготвят да преминат към изучаването на по-сериозни езици за програмиране.

За кого е подходящ?


Курсът не изисква предварителна подготовка в областта на компютърното програмиране и е подходящ за ученици от 5ти и 6ти клас. Нужно е участниците да са работили с компютър – да могат да навигират с мишката по екрана, да могат да въвеждат символи от клавиатурата, да могат да стартират десктоп приложения като уеб браузър, калкулатор и т.н.

Къде и кога се провежда?


Курсът стартира на 17ти октомври 2022г. Участниците са разделени в групи от максимум 10 човека. Продължителността на курса е около 2 месеца или общо 16 занятия. Всяко занятие е с продължителност от 90-100 минути, което се равнява на минимум 24 астрономически часа за целия курс. Занятията се провеждат 2 пъти в седмицата в сградата на читалище „Слънце“, град Ихтиман. Конкретните дни и часове от седмицата ще бъдат допълнително уточнени с участниците преди началото на курса. До компютърната зала се стига през централния вход. За участниците са осигурени лаптопи, но който желае може да донесе собствен компютър.

Цена и записване за курс


Цената за целият курс от 16 занятия е 120 лв. Заплащането може да стане и на две месечни вноски по 60 лв.

За записвания можете да използвате следните контакти:

Телефон0879 137 265Мейл

(в писмото посочете курсът, от който се интересувате и предпочитан начин за връзка с вас)

kiberlab.net@gmail.com